Gegrilde aubergine met knoflookyoghurt, walnoot en granaatappel
Benodigdheden:
2 aubergines
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
Theelepel paprikapoeder
Olijfolie
Halve eetlepel citroensap
Verse munt
Teentje knoflook
150 g. Griekse yoghurt
Handvol walnoten
2 granaatappels
Balsamico-crème
Recept:
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 2 cm. Bestrooi ze dan met zeezout en laat ze een uurtje uitlekken in een vergiet. Daarna even afspoelen onder de kraan en droogdeppen met keukenpapier.
Zet de yoghurt alvast buiten de koeling, zodat het straks niet meer zo koud is.

Roer door de yoghurt de koriander, munt, citroensap, knoflook (uit de knoflookpers), zout en peper.
Hak de walnoten grof en haal de pitjes uit de granaatappel (dat lukt het beste met een lepel).
Verwarm vervolgens de grill of grillpan en grill de aubergine aan beide kanten, totdat er een mooi ruitje op zit. De aubergine is klaar wanneer deze een mooi kleurtje heeft en zacht (gaar) is, maar niet te zacht.
Vervolgens spuit je wat balsamico-crème op de borden in een mooie vorm. Daarna leg je de plakken aubergine erop. Deze garneer je met de yoghurt, walnoten en granaatappelpitjes.
Lekker ite!
Geen opmerkingen :
Een reactie posten