maandag 27 november 2017


Voorgerecht: Carpaccio van gekleurde bietjes met fetakaas.

Benodigdheden: Diverse gekleurde bietjes, roodlof, veldsla, fetakaas, balsamico azijn, honing, olijfolie, mierikswortel, tuinkers en radijsjes.

 
Schrob de bietjes goed schoon en kook ze dan in de schil totdat ze gaar zijn, maar nog wel stevig. De kooktijd hangt sterk af van de grootte van de biet. Gebruik voor dit recept niet al te grote bieten (de kooktijd is dan ongeveer 40 minuten). Spoel ze dan af onder koud water. Met een mesje kun je nu het schilletje eraf halen. Snijd de koude bietjes in superdunne plakjes en leg deze op een bord. Besprenkel de bietjes dan met de dressing* en garneer het af met gebrokkelde feta, veldsla, roodlof, radijsjes en tuinkers.
 
*Dressing: balsamicoazijn (1 deel) mengen met honing, mierikswortel, zout en peper (naar smaak). Dan al kloppend of mixend de olijfolie er langzaam bij gieten (2 delen).
 
 
 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten