vrijdag 26 februari 2016


Oosterse pompoensoep van Jutta Koehler

www.vijfelementenvoeding.nl

Ingrediënten
Hout
2 el vers geperst limoensap
Vuur
¼ tl kurkuma
Aarde

2 el sesamolie
1 pompoen
2 aardappelen
1 bouillonblokje (beter: zelf getrokken bouillon)
1 blik kokosmelk
Metaal
1 ui
verse gember, stukje van ½ cm
1 lime blaadje (alternatief: 1 stengel citroengras)
1-2 tl kerrie
Water
1 l water
snufje zeezout
scheutje vissaus

 
 
Bereiding
Snij de pompoen doormidden en verwijder de pitjes met een lepel. Snij de pompoen in grote stukken. Schil de ui en de aardappelen en snij ze in kleine stukken. Verhit de olie in een grote pan en bak de ui, de aardappelen en de pompoen op een laag vuur. Besprenkel met een beetje zeezout. Voeg het water toe en vervolgens het bouillonblokje en alle overige ingrediënten (behalve de kokosmelk). Laat alles koken, totdat de pompoenstukken zacht zijn. Voeg de kokosmelk en eventueel nog water toe. Verwijder aan het einde van de kooktijd het stukje gember en ook het lime blaadje. Pureer de soep met een staafmixer. Serveer met verse koriander.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten